Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартират групи за деца и възрастни в актьорски школи МОНТФИЗ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 25.10.2012Коментари ()1331
©
През есента в актьорски школи МОНТФИЗ - Варна стартира група за деца (6-13 г.) и възрастни (над 26 год). Художествен ръководител на детската група ще бъде прекрасната актриса Биляна Стоева. Под нейното ръководство нашите малки приятели ще развиват таланта си, ще обогатяват духовния си свят и ще разширяват хоризонтите на мисленето и въображението си. Те ще направят своите първи стъпки в изкуството Театър обогатявайки личните си качества и изграждайки необходимост от контакт с изкуството и културата.

Стартира и единствената във Варна, група по актьорско майсторство, за хора над 26 г. Тя ще се ръководи от Димитър Мартинов, актьор с богата филмова и театрална биография и с огромен педагогически опит. Заниманията са подходящи за всички, чиято професия изисква умения за преодоляване на стреса при изказване пред аудитория, творчески мислене и въображение. Полезни са за развиване на умения и навици за поддържане на психофизиката в добра форма и кондиция. Те са една чудесна възможност за разтоварване от ежедневното напрежение и стрес, чрез занимания с изкуство и създаване на нови социални контакти.

В курсовете по актьорско майсторство на МОНТФИЗ се изучават дисциплините: актьорство за драматичен театър, сценична реч и сценично движение.

Обучението е организирано в две нива. След приключване на второ ниво курсистите имат възможност да продължат обучението си в група за напреднали.

В края на всяко ниво се осъществява среща на обучаващите се с публика - под формата на продукция от етюди (след първо ниво) и продукция от откъси от пиеси (след второ ниво). В групата за напреднали се работят цели пиеси.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Startirat-grupi-za-deca-i-vuzrastni-v-aktyorski-shkoli-MONTFIZ-Varna-389907
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.