Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ново НПО помага и на пациенти, и на лекари във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 11:50 / 25.10.2012Коментари ()710
Ново НПО ще помага на пациентите и на лекарите при търсенето на правата им. Сдружение за равни права в здравеопазването е първата и единствена организация във Варненска област, която ще следи за равнопоставеното и законосъобразното развитие на отношенията, в областта на здравеопазването.

Сред целите му са: съдействие при създаването на обществена подкрепа за развитие и подобряване на правата на пациентите и медицинските специалисти в здравеопазването, подпомагане на държавните и обществените структури за утвърждаването на добрите практики в областта на здравеопазването, повишаването на качеството на работа на всички нива и субекти, имащи отношение към проблемите на здравеопазването, налагането на стандарти при провеждането на здравната политика в страната, развитието на специалистите в тази насока, подпомагане на развитието и утвърждаването на гражданското участие в управлението и контрола на здравната система, оказване на съдействие на пациенти, медицински специалисти и пациентски организации за достъп до информация за здравните политики и инициативи на страната, и Европейския съюз, и др.

Всички заинтересувани лица, могат да се обръщат за съдействие към сдружението, като консултациите, които ще получават, ще бъдат абсолютно безплатни. Целта е и заетите в сферата на здравеопазването, и пациентите да научат за своите права и задължения, визирани в законодателството на България и на Европейския съюз.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Novo-NPO-pomaga-i-na-pacienti-i-na-lekari-vuv-Varnensko-390019
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.