Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
И днес "жълт код" за Варна заради силен вятър
Автор: Екип Varna24.bg 08:27 / 28.10.2012Коментари ()872
© НИМХ
"Жълт код" вещаят за Варна и областта днес синоптиците заради силен вятър. Червен код е обявен в две области на Южна България заради интензивни валежи от дъжд. Предупреждението за опасно време е в сила за областите Смолян и Кърджали, като в Кърджалийско се очаква и бурен вятър. Оранжев код е в сила за други четири области на страната - Благоевград, Хасково, Пловдив и Пазарджик отново заради поройни валежи. В други 20 области на страната обявеният код е "жълт". Само в две области - Видин и Плевен е обявен зелен код.

Интензивни и значителни валежи се очакват в Южните Родопи и югозападните райони от страната - за денонощието надминаващи 50-60 л/кв.м. Срещу понеделник в почти цялата страна ще вали, като отново в Южните Родопи и югозападните райони валежите ще са най-значителни. Ще духа силен южен вятър с пориви до 25 м/сек.

Времето при обявен червен код е опасно, прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/I-dnes-zhult-kod-za-Varna-zaradi-silen-vyatur-390566
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.