Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ДКЦ 1 "Света Клементина" отново получи отлична оценка от МЗ
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 29.10.2012Коментари ()1035
© Varna24.bg
ДКЦ 1 "Света Клементина" отново получи отлична акредитация за срок от пет години, съобщи управителят д-р Иван Иванов. Това стана със заповед на министъра на здравеопазването № РД-01-228 от 11 октомври на основание На Закона за лечебните заведения, Наредба № 18 за критериите, показателите и методиката за акредитация на лечебните заведения и решение на Акредитационния съвет.

В нея се казва в т. 1, че на ДКЦ 1 "Света Клементина" ЕООД град Варна се определя акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност "отлична" за срок от пет години. В т. 2 се определя акредитационна оценка за отделните медицински и други дейности, както следва: Клинична лаборатория - "много добра" за срок от четири години; Микробиологична лаборатория - "много добра" за срок от четири години; Патоморфологична лаборатория - "отлична" за срок от пет години; Вирусологична лаборатория - "много добра" за срок от четири години; Образна диагностика - "отлична" за срок от пет години и Физикална и рехабилитационна медицина - "отлична" за срок от пет години. Решението бе взето след подробно разглеждане на предоставените от здравното заведение документи и пълно обследване на оборудването, предлаганите медицински услуги и квалификацията на специалистите.

Най-високата оценка е напълно заслужена, като се има предвид извършената през последните години дейност и обновяването на апаратурата, съобщи още д-р Иванов. Здравното заведение разполага с квалифицирани кадри по всички медицински специалности. Наскоро ръководството разкри три нови кабинета с лекари от редки специалности, като неврохирургия - единствен в ДКЦ-тата, съдова хирургия и съдебна медицина. Тук е базиран единственият извън столицата в извънболничната помощ във Варна апарат за изследване на папилома вирус - причинител на рака на маточната шийка. Новият дигитален рентген е последно поколение, най-модерният в ДКЦ-тата, работи и нов съвременен мамограф за скрининг на рака на млечната жлеза, като една седмица се извършваше през октомври безплатна профилактика на варненки. Съвременни са и петте лаборатории, някои от които са единствени в общинските здравни заведения за извънболнична помощ.



https://www.varna24.bg/novini/varna/DKC-1-Sveta-Klementina-otnovo-poluchi-otlichna-ocenka-ot-MZ-390823
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.