Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изоставен вагон от влака София - Варна "тръгна" по централните улици на града
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 30.10.2012Коментари ()805
©
На 27-ми октомври, варненскиученици и студенти се включиха в пърформънса, организиран от младежка доброволческа организация PTPI "Делфините".
Символичният акт включи изработката на артистична инсталация, представляваща изоставен вагон от влака София - Варна, и пренасянето й през централните улици на града.

Метафоризирайки една от малкото транспортни връзки между крайбрежния град и столицата, мизерстващата железница София - Варна се превърна в символ на слабото отношение на Правителството и общината към проблемите на "морската столица". Активната кандидатура на града за Европейска столица на културата бе изтъкната като повод за използването на изкуството и по-конкретно пърформънса, като най-подходящо средство за предаване на съобщение.

С атрактивната си природа, събитието привлече вниманието на стотици граждани на Варна и стана повод за дискусии. На въпроса "Какви са проблемите на града?" младежите от неформалната група отговориха с различни примери от областта на икономиката, образованието, инфраструктурата, екологията и културния живот на града през есенните и зимни месеци. Те обясниха, че чрез тяхната артистична проява искат да получат отговор от Правителството и общината, обясняващ липсата на действия за решаването на всеизвестните проблеми на Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izostaven-vagon-ot-vlaka-Sofiya-Varna-trugna-po-centralnite-ulici-na-grada-391049
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.