Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Показаха уникална мини подводница във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 31.10.2012Коментари ()920
© Bulfoto
Днес Институтът по океанология "Фритьоф Нансен" към Българска Академия на науките - Варна традиционно чества Деня на Народните будители - 1 Ноември и организира Ден на отворените врати, посветен на Международния ден на Черно море 31 октомври.

Институтът гостоприемно отвори вратите на своите лаборатории, в които учените работят по много национални и европейски проекти, свързани с координация и управление на ефектите от глобалните климатични промени в Черноморския регион; устойчивото развитие на черноморската екосистема и др. На фокуса на широката общественост е предоставена възможност за посещение на лабораторния корпус на Института, където има експозиция на научна апаратура, видеоматериали и наблюдение на миниподводницата.

Изследователската мини подводница РС-8В е в експлоатация от 1987 г. Може да работи до 250 м. Тежи - 5 тона с дължина - 6,5 м. Вози екипаж - 2+1 с автономност под водата - 5 часа и е снабдена с научно оборудване - фотокамера, видеокамера, манипулатор, пробовземащи устройства.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pokazaha-unikalna-mini-podvodnica-vuv-Varna-391549
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.