Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна свикна да й блокират сметките
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 04.12.2012Коментари ()575
Община Варна вече е свикнала съдия-изпълнители да блокират сметките й. Периодично се случва запор над общинските сметки, когато се води едно или друго дело и не се изчаква 3-дневният срок за доброволно плащане. Това стана ясно от думите на шефа на общинските финанси Стефка Господинова. "В момента нямаме блокирани сметки", побърза да уточни финансистката.

През юни тази година съдия-изпълнител например стартира производство срещу община Варна по искане на "БГ Маркет" ЕООД за сумата от 170 686 лв. При образуване на делото е изпратено запорно съобщение до "Централна кооперативна банка" АД за 170 686 лв., от които 70 000 лв. неолихвяеми вземания, 84 000 лв. присъдени разноски, 60 00 лв. разноски по изпълнителното дело в полза на фирмата и други такси за 10 686 лв.

В резултат на 13 юни банковите сметки на общината в ЦКБ АД са запорирани и от тях са изтеглени исканите суми. На следващия ден общината подава молба за вдигане на запора, която е уважена още същия ден.

"При изпълнителните дела срещу общината, които по право почти винаги се печелят, адвокати си надписват хонорара и "захлебват" за сметка на общинския бюджет", коментираха юристи. В някои от случаите община Варна обаче успява да си върне част от надписаните хонорари, което е скромно утешение на фона на хроничната загуба на дела.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-svikna-da-i-blokirat-smetkite-399903
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.