Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Страх тресе британците от нашествие на българи
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 14.01.2013Коментари ()352
Правителството на Великобритания отказва да съобщи какъв според него ще бъде броят на румънските и българските имигранти след изтичането на ограниченията за работа в края на 2013 година, пишат британските вестници. Министърът на регионалното развитие на Великобритания Ерик Пикълс заяви, че всеки наплив от държавите от Европейския съюз ще "създаде проблеми" с услугите, като например настаняването, но не конкретизира данни.

"На мен ми бяха дадени данни, аз не съм убеден в данните и докато не бъда убеден, няма да ги цитирам", заяви министърът, цитиран от "Сън".

Други медии съобщават, че правителството е обсъждало проблема и е стигнало до извода, че не е "благоразумно" да се предполага, че 300 000 ще се преместят в Обединеното кралство". Тези числа по-рано бяха съобщени от политици от опозиционната Консервативна партия.

Правителството на Дейвид Камерън е направило анализ на потенциалните имигранти, основан на процесите след присъединяването на Полша, Чехия, Латвия и Литва, когато също имаше опасения за наплив от тези страни.

Ограничаването на правото на работа във Великобритания за българи и румънци изтича в края на 2013 година и няма да бъде удължавано.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Strah-trese-britancite-ot-nashestvie-na-bulgari-408284
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.