Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отложиха поставянето на касови апарати в автобусите
Автор: Екип Varna24.bg 10:26 / 15.01.2013Коментари ()562
© Impact Press Group
С решение на финансовото министерство поставянето на касови апарати в автобусите, които обслужват извънградските линии, се отлага за края на март. Според първоначалните планове рейсовете трябваше да бъдат снабдени с фискални устройства още в началото на тази година. Получихме отсрочка, но внедряването на апаратите налага да бъдат направени разходи в размер на над 200 000 лв., коментира изпълнителният директор на "Градски транспорт" Веселин Михайлов.

Той определи като вяла кампанията по издаване на абонаментни карти за децата до 7-годишна възраст. Тази задължителна застраховка за най-малките пътници може да се издава целогодишно, но към момента са подали документи родителите на по-малко и от сто деца, отчете шефът на общинския превозвач.

Картите са безплатни и се издават ежегодно със срок на валидност до 31 януари на следващата година. За целта е необходимо да се представят книжа, удостоверяващи възрастта на детето и неговия адрес: копие от акт за раждане, документ за самоличност на родител (настойник), една снимка на детето (формат - 2/2,5 см). Т. нар. бебешки абонаментни карти могат да се получат след 7 работни дни на пункта, на който са подадени документите.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otlozhiha-postavyaneto-na-kasovi-aparati-v-avtobusite-408584
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.