Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бившият комплекс "Знаме на мира" във Варна е опасен за здравето
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 15.01.2013Коментари ()1695
Мръсотия, спринцовки и ужасна миризма. Наркоманско сборище и обществена тоалетна. Едва крепящи се покрив и мазилка, които всеки момент могат да рухнат. Призрачният имот, на места опасан с паяжини отвътре и с остатъци от предупредителни ленти отвън, се намира в сърцето на Аспаруховия парк в морската столица.

Преди малко повече от 50 години на това място е построен ресторант. По-късно от "Битово и комунално стопанство" превръщат легендарния ресторант в детски комплекс "Знаме на мира". В момента единствено статуята на международната асамблея и опустелият релсов път напомнят за някогашния приказен кът с творчески работилници и детско влакче, което разхождало и веселяло малчуганите из целия Аспарухов парк.

С годините изоставената постройка постепенно се рушала, като в момента заплашва да се стовари върху главите на любознателни или любопитни. Затова предупреждава и табелата отвън, но очевидно не всеки й обръща внимание. Вътре - в някогашния храм на вълшебствата, все едно е паднала бомба. "Много жалко! Това място трябва да се възстанови!", категорични бяха хората, излезли на разходка в парка. Те не скриха притеснението си, че в района играят деца, а достъпът до опасната сграда е свободен.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Bivshiyat-kompleks-Zname-na-mira-vuv-Varna-e-opasen-za-zdraveto-408629
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.