Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Здравният министър: С над 32% е увеличението на заплатите на работещите в кръвните центрове
Автор: Екип Varna24.bg 12:08 / 03.02.2013Коментари ()971
© Impact Press Group
С над 32% е увеличението на заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова след откриването на обновеното отделение по гастроентерология във варненската болница "Света Анна".

"Аз спазих своето обещание и считано от 1 януари 2013 година с още 16,6% са увеличени заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната, не само във Варна. Вече увеличението за тях е с над 32% считано от 1 ноември 2012 година. Имаше действително проблеми във времето, имаше проблеми и с промяната на закона, което лиши работещите в кръвните центрове да взимат допълнително материално стимулиране. Решихме въпроса в момент на криза, когато съкращавахме капиталови разходи, вложихме ги в това хората да бъдат наистина добре възнаградени за труда си", каза още министър Атанасова.

Тя допълни, че в министерството на здравеопазването бонуси не са раздавани, всички икономисани средства са раздадени за увеличение на заплати на работещите в спешните центрове, в държавните психиатрични болници и в кръвните центрове.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zdravniyat-ministur-S-nad-32-e-uvelichenieto-na-zaplatite-na-raboteshtite-v-kruvnite-centrove-413172
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.