Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Училище за здраве" проведоха в ЦДГ 17 "Валентина Терешкова“
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 04.02.2013Коментари ()1046
©
Възрастта от 3 до 7 години е особено подходяща за създаване на здравословни модели на хранене и поведение. В предучилищната възраст децата подражават на възрастните и са в период на изграждане на своите трайни навици за цял живот. На тази тема дискутираха родители и учители на поредната интерактивна среща-тренинг, организирана от Клуб"Млад родител" в ЦДГ 17 "Валентина Терешкова".

Включилите се в обучението родители имаха възможност да се консултират по въпросите на здравословното хранене и физическата активност на детето с Д-р К.Станчева- училищен лекар в детското заведение , както и да обменят опит помежду си. Майките и татковците трябваше да се справят с редица задачи: да подредят Пирамидата за здравословно хранене на децата, да открият грешките в " Сбърканото седмично меню", сами да съставят здравословно меню за дома.

Младите родители участваха с много настроение в предложените казуси за промяна в семейния модел на хранене,забавни образователни игри и дегустация на полезни храни. В края на срещата всеки участник получи "Наръчник с практични съвети за здраве", изготвен от организационния учителски екип.

"Училище за здраве" е част от тренинг програмата за родители на ЦДГ 17 "Валентина Терешкова" за 2013 година по Плана на Националната кампания на МОМН "Участвам и променям", направление Физическо здраве и Европейската схема "Училищен плод".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchilishte-za-zdrave-provedoha-v-CDG-17-Valentina-Tereshkova-413448
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.