Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветник предложи да се плаща на сметосъбиращите фирми на тон извозена смет
Автор: Екип Varna24.bg 14:45 / 06.02.2013Коментари ()844
© Varna24.bg
Заплащането на сметосъбиращите фирми да се извършва на тон извозена смет до завода за преработка на отпадъци, отчетена по електронната мерителна система на предприятието в с. Езерово. Това предложи общинският съветник от "Нашият град" Владимир Тонев на днешното заседание на комисията "Благоустройство и комунални дейности" към местния парламент, предаде Дарик.

Според Тонев е по-справедливо за отделните райони на града да се определи цена на тон битова смет в зависимост от средната им отдалеченост от завода. Съветникът предложи работна група от експерти да извърши подробен анализ и да определи методология за формиране на цената на събраните и извозени боклуци от концесионерите.

Към момента фирмите получават заплащане на брой обработени контейнери за смет тип "бобър". Новият начин на заплащане би ги мотивирал да закупуват и работят с по-модерна техника, подчерта Владимир Тонев.

Предложението на общинския съветник не срещна одобрението на колегите му в комисията и дебатирането беше отхвърлено от дневния ред.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnik-predlozhi-da-se-plashta-na-smetosubirashtite-firmi-na-ton-izvozena-smet-413963
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.