Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Роми заплашиха с разстрел цяло полицейско управление
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 07.02.2013Коментари ()1308
© в.Монитор
Роми са заплашвали с убийство полицаите от районното управление в Кюстендил. Това стана явно вчера по време на съдебно заседание срещу група цигани, които нападнаха служители на реда след скандал в кв. "Изток".

Съдия Мая Миленкова разпореди на районната прокуратура да започне проверка за действията на 50-годишния ромски тартор Найден Кирилов Найденов, който е бил в основата на разправата на ул. "Ропотамо". По време на мелето Найденов, познат с прякора Диди, заплашвал началника на полицейския участък в квартала Радослав Христов.

"Г-н Радев (така ромите наричат Христов - б.а.), крайно време е да умреш. Ти какво си мислиш, и аз имам оръжие и мога да стрелям. Дните са ти преброени." За заканите потвърдиха полицейските служители, участвали в разтърваването на тълпата във вторник следобед.

При обясненията си пред съда ромският тартор заяви, че се включил в свадата, за да разтърве развилнялата се тълпа. След това се отдръпнал и отишъл с жена си на баня. Оттам го извикал синът му Даниел и бившият кметски наместник Стефан Лазаров, за да отиде в полицията. На място разбрал за какво го издирват. Диди твърдеше, че не е отправял закани на полицай. Дори и им съдействал в работата.

По отношение на другите двама - братята Владислав и Борис Ангелови, съдът постанови наказание 7 дни задържане в поделенията на МВР и парична глоба. Четвъртият участник в скандала - Стефан, е освободен по здравословни причини. Въпреки това негови роднини пред съда преди началото на процеса размахваха епикризи за медицинския му статус. В документите бе записано, че той страда от тежка форма на епилепсия.

"Ще ви избия всичките, ще ви изпозастрелям", с тези думи се обърнал към полицаите и Владислав Ангелов, който ще остане в ареста още седмица.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Romi-zaplashiha-s-razstrel-cyalo-policeisko-upravlenie-414127
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.