Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пробация за 33-годишна търговка
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 11.02.2013Коментари ()734
© Varna24.bg
Наказание от 8 месеца пробация наложи Районният съд на 33-годишната М. Георгиева за престъпление против интелектуалната собственост. Наказанието бе наложено след постигнато споразумение.

На 10 октомври миналата година в търговски обект на централния пазар във Варна, стопанисван от фирмата на подсъдимата, е установено предлагане на дрехи за продажба от марките "POLO RALF LAUREN", "G-SТAR" и "The POLO", в нарушение на разпоредбите на Закона за марките и географските означения Констатирана е визуална и смислова идентичност на знаците, означени върху намерените в магазина на подсъдимата стоки (тенис-фланелки и дънкови панталони) със стоките, за които регистрираните марки са получили защита. Установеното сходство може да доведе до объркване на потребителите. Дрехите са на обща стойност 5 630 лева.

33-годишната търговка е неосъждана досега. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-33-godishna-turgovka-415003
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.