Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненските лекари излизат на протест
Автор: Екип Varna24.bg 07:05 / 28.02.2013Коментари ()1736
© Varna24.bg
Варненските лекари излизат днес на протест пред сградата на Районната здравноосигурителна каса. След това протестът може да премине в шествие до сградата на община Варна. Това съобщи д-р Светлин Митев, председател на Български лекарски съюз-Варна. Протестът ще се проведе от 16.00 часа.

Решението за протест на лекарите във Варна е взето на заседание на регионалната колегия. Исканията са свързани с осигуряване на по-добро функциониране на лечебните заведения за обслужване на пациентите - регулативни стандарти за направления за специализирано изследване, за брой преминали болни по клинични пътеки, за консултации.

"Има нова методика в здравната каса и тези стандарти са намалени, въпреки че няма намаление на бюджетите. Това поставя в стресова ситуация лечебните заведения. Страдат и хората, които се налага или да чакат, или да плащат. Създава се неприятна обстановка, която директорът на касата се прави, че не забелязва. Това създава напрежение", коментира д-р Светлин Митев.

Актуално остава и искането за оставка на директора на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков. Според д-р Светлин Митев - директорът на касата не е създал добри условия за преговорния процес, когато е можело в диалог да бъдат решени много въпроси и проблеми.

"Отхвърляха се наши искания без съществена аргументация или изобщо нямаше такава. Надзорният съвет на касата почти не се събира, за да разглежда проблеми. Много високомерно и монополно е поведението на касата. Няма подписан рамков договор, но в сила са условията от миналата година. Има обаче нови методики заради постановление на Министерски съвет, въз основа на което са създадени тези методики, които ощетява населението", каза още д-р Светлин Митев.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 341
07.09.2023 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
01.04.2016 »
27.11.2015 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-lekari-izlizat-na-protest-418656
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.