Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фирма оряза повече дървета отколкото й възложиха, засажда нови за компенсация
Автор: Екип Varna24.bg 17:37 / 01.03.2013Коментари ()1007
На фирма "Консорциум Еко Гарден" ООД е възложено да извърши кастрене на клони на чинари до бл.116 в ж.к."Младост" във Варна. Дадените указания от район "Младост" включват резитба на "глава" на два чинара, за да се осигури достъп на вишката до останалите пет чинара и да се извърши кастренето, съобщават от районното кметство.

След получен сигнал по телефона, че дърветата се секат, бе направена незабавна проверка. Констатацията: служителите на фирма "Консорциум Еко Гарден" ООД не са изпълнили дадените от администрацията указания. Извършена е резитба "на глава" не на два, а на всичките седем чинара са изрязани целите корони. Съставен е констативен протокол за това нарушение, който ще бъде изпратен в Община Варна за решение по компетентност. Фирмата пое ангажимент до края на април да засади широколистни дървета в близост до блок 116, като компенсационна програма.

Указанието за кастрене е дадено след получените заявления и сигнали от граждани в районната администрация, че клоните на чинарите, които са в непосредствена близост до блока, опират във фасадата, което нарушава изолацията.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Firma-oryaza-poveche-durveta-otkolkoto-i-vuzlozhiha-zasazhda-novi-za-kompensaciya-419118
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.