Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На АМ "Хемус" хванаха мъж, превозващ незаконно над 260 кг риба
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 05.03.2013Коментари ()923
©
Инспектори от сектори "Рибарство и контрол" на ИАРА Шумен и Варна със съдействието на служители от ОД "Полиция" - Шумен и РУ "Полиция" Нови Пазар хванаха над 260 кг риба, предназначена за продажба на вътрешния пазар. Съвместната акция за нерегламентиран превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник отдел Регионален център "Рибарство и контрол" Североизточна България.

Нарушителят е хванат на магистрала "Хемус" в посока от Шумен за Варна. Органите на реда и инспекторите на ИАРА са установили, че за много малка част от рибата /около 30 кг/ има документи, а за останалата няма никакви документи. Колата с която се превозва /Хонда/ също няма документи и не е специализирана за превоз на риба.

На нарушителя с инициали Д.Г.Д от Варна са съставени два акта за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата.

Рибата 262 кг. (122 кг. карагьоз, 140 кг. толстолоб и 8 кг. раци) е конфискувана и в последствие след като е установено, че е годна за консумация е дарена на Дом за възрастни хора в Нови Пазар и на църковен храм в гр.Велики Преслав.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Na-AM-Hemus-hvanaha-muzh-prevozvasht-nezakonno-nad-260-kg-riba-419695
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.