Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пиян мъж стрелял по дете в "Аспарухово", наказват го с глоба от 2 500 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 07.03.2013Коментари ()643
©
Районният съд във Варна наложи административно наказание - глоба в размер на 2500 лева на 50-годишен мъж за причинена от него лека телесна повреда на малолетно дете, в резултат на прострелване с въздушна пушка.

Инцидентът възникнал вечерта на 12 юли миналата година в квартал "Аспарухово". Тогава, след употреба на алкохол, подсъдимият излязъл на тераса на 8-ми жилищен етаж и с притежаваната от него въздушна пушка, модел "ИЖ 38", произвел изстрел в посока детската площадка под блока. Засегнато от хулиганската проява се оказало 13-годишно момиче, което седяло на една от пейките на площадката. Изстреляната сачма ударила детето в областта непосредствено под лявото око и заседнала в меките тъкани на бузата. Родственица на момичето и други съседи, които чули шума от произведения изстрел, сигнализирали на телефон 112. Пристигналите на място полицейски служители открили в апартамента на подсъдимия пневматичната пушка, с която бил произведен изстрела. Взетата кръвна проба на подсъдимия след инцидента отчела 2,59 промила съдържание на алкохол в кръвта. Вследствие прострелването, пострадалото 13-год. дете е получило разкъсно-контузна огнестрелна рана, обусловила временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

50-годишният М. Недев е извършил деянието по хулигански подбуди. Пред съда днес той призна вината си и изрази съжаление за стореното. Той е с чисто съдебно минало и безработен към момента. Районният съд разгледа делото по реда на глава 28 от НПК - в производство по освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Съдът определи веществените доказателства (въздушната пушка и 1 бр. сачма) да бъдат отнети в полза на държавата.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Piyan-muzh-strelyal-po-dete-v-Asparuhovo-nakazvat-go-s-globa-ot-2-500-lv-420171
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.