Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представиха във Варна процедурата за подкрепа на клъстерите
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 14.03.2013Коментари ()1073
©
Министерство на икономиката, енергетиката и туризма проведе в гр. Варна последния информационен ден за представяне на процедура BG161PO003-2.4.02 "Подкрепа за развитието на клъстерите в България". Експертите на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" представиха допустимите дейности и кандидати, етапите и начина за оценяване и класиране на проектните предложения,както и финансовото и техническо изпълнение на проектите.

Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 предоставя 19 558 300 лв. за развитие на клъстерите, като максималният размер на безвъзмездната финансова помощ по всеки индивидуален проект е 2 млн. лева, а минималният - 100000 лева. Продължителността на проектите е 18 месеца. Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Пълният пакет документи и Насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на интернет страницата на оперативната програма:www.opcompetitiveness.bg, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България:www.eufunds.bg.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstaviha-vuv-Varna-procedurata-za-podkrepa-na-klusterite-421384
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.