Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Планират цялостен ремонт на бул. "Сливница" за около 6 млн. лв.
Автор: Екип Varna24.bg 11:52 / 26.03.2013Коментари ()2569
© Varna24.bg
След преасфалтирането на бул. "Владислав Варненчик" община Варна планира цялостен ремонт и на бул. "Сливница". Реконструкцията ще обхване участъка от бул. "Ян Хуняди" до ул. "Александър Рачински".

Освен че ще се преасфалтира трасето от около 5 км, ще бъдат подменени и ревизионните шахти. Вместо досегашните капаци ще бъдат положени самонивелиращи се, съобщи инж. Стоян Димитров, шеф на инфраструктурната дирекция в община Варна.

Бул. "Сливница" ще се ремонтира по примера на бул. "Владислав Варненчик". Ще се работи поетапно - платно по платно и от кръстовище до кръстовище. Най-вероятно отново ще се използва полимер модифициран битум, така че настилката да бъде по-трайна и устойчива на натоварения трафик. На базата на изработените технологични проекти в момента са изготвят количествено-стойностните сметки. Очертава се инвестицията да глътне около 6 млн. лв., прогнозира инж. Димитров.

В сравнение с бул. "Владислав Варненчик", за който бяха отпуснати 5 млн. лв. от републиканския бюджет, ремонтът на бул. "Сливница" ще бъде изцяло за сметка на местната хазна. Разликата в цената се дължи на факта, че трасето на "Сливница" е не само по-дълго, а и по-широко.

Реконструкцията на бул. "Владислав Варненчик" обаче също ще надхвърли съществено осигурената от държавата сума. Причината е, че с общински пари ще бъдат напълно подменени тротоарите от лявата страна на отсечката от Катедралата до пресечката с ул. "Д-р Пюскюлиев". В момента пешеходната зона в тази част на централния булевард е в окаяно състояние. Тротоари ще се сменят и по бул. "Сливница" - от дясната страна в участъка от бул. "Христо Смирненски" до ул. "Акад. Андрей Сахаров", уточни шефът на общинската инфраструктурна дирекция.

Ремонтът на главната пътна артерия отново ще бъде възложен на фирмите, които поддържат уличната мрежа на територията на "Младост" и "Одесос" - "Варнастрой" и "Обединение АБ Варна". По план те трябва да приключат работата си по бул. "Владислав Варненчик" до 1 юни. Очакваме да са готови по-рано и веднага да започнат преасфалтирането на бул. "Сливница", информира още инж. Стоян Димитров.

Източник: в. "Черно море"



Още по темата: общо новини по темата: 21
12.12.2014 »
10.03.2014 »
17.02.2014 »
11.02.2014 »
10.09.2013 »
18.06.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Planirat-cyalosten-remont-na-bul-Slivnica-za-okolo-6-mln-lv-423567
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.