Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда за младеж, крал от квартирата на познати
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 05.04.2013Коментари ()938
©
22-годишен младеж бе осъден за кражба от Районния съд на 1 година лишаване от свобода условно. Изпълнението на наказанието бе отложено с 3 години изпитателен срок.

22-годишният Д. Костов, в процедура на съкратено съдебно следствие, призна вината си за извършена кражба от квартирата на негови познати.

Вечерта на 5 август м.год. подсъдимият се възползвал от отсъствието на наемателите на апартамента, които били сезонни работници в туристическия бранш, като чрез използване на неустановено техническо средство проникнал в квартирата им. Подсъдимият младеж необезпокояван отнел различни открити в жилището вещи - преносим компютър, сребърна гривна, фотоапарат и др., на обща стойност 1063 лева. След като наемателите установили кражбата и посочили вероятния извършител на полицията, Костов признал за деянието и съдействал за връщане на част от отнетите вещи.

Районният съд уважи граждански иск на един от пострадалите и осъди 22-год. младеж да му заплати обезщетение в размер на 590 лв. за претърпените имуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-mladezh-kral-ot-kvartirata-na-poznati-425616
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.