Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
При евентуално обгазяване общината няма достатъчно противогази за децата и пенсионерите
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 18.04.2013Коментари ()1994
© Impact Press Group
При тежка химическа авария и мащабно обгазяване Община Варна може да осигури противогази на 60% от пенсионерите, децата и безработните. Грижа на работодателите е да осигурят лични предпазни средства на своите служители в случай на бедствие. Местната администрация поддържа резерв от противогази, които са морално остарели, но са в изправност. Това стана ясно от думите на шефа на общинската дирекция "Гражданска защита" Купен Пашов, предаде Дарик.

30 души ще преминат курсове за участие в ликвидиране на последствията при пожари и извънредни ситуации. Обучението и закупуването на екипировката им се финансира от държавния и местния бюджет. Половината от доброволците са бивши пожарникари, а сред тях има и две дами. Издържалите успешно изпитите ще сключат безсрочни договори с Община Варна, като ще получават заплащане при използването им в акции.

Още този туристически сезон доброволците могат да бъдат използвани в различни дейности, съобщи кметът на града доц. Христо Бозов. Пожарна команда, разположена в местността "Ален мак", ще дава дежурства и ще реагира при пожари в курортните комплекси, а формированието ще се включва и в ликвидиране на последствията след катастрофи. Доброволците ще бъдат снабдени със зимна и лятна екипировка. Те ще действат след кметски заповеди.

Временният градоначалник доц. Бозов благодари на включилите се в обучението, тъй като за тяхното решение се искало сърце и воля. "Правите жест с цялата си душа, в определени моменти някой от вас може да рискува живота си", каза още кметът на Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pri-eventualno-obgazyavane-obshtinata-nyama-dostatuchno-protivogazi-za-decata-i-pensionerite-427985
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.