Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ЕК: Мнозинството емигранти в ЕС работят, а не търсят социални помощи
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 27.04.2013Коментари ()374
©
В края на миналата година 221 000 българи са работили в другите 26 страни от ЕС, показват данни, представени днес от ЕК. Румъния вече води класацията по най-голям брой работещи в другите страни членки. 220-те хиляди българи, които работят в други страни от ЕС, са 7,6 на сто от трудоспособното население на страната ни. В същото време в някои от останалите страни членки през 2012 са работили над милион и 212 000 румънци или повече от 13 на сто от работната сила на страната.

Така Румъния изпреварва досегашния рекордьор Полша, която според данните от края на миналата година е изнесла в останалата част от ЕС малко над един милион души или 6,5 на сто от трудоспособното си население.

Тази статистика беше представена като илюстрация, че като цяло делът на гражданите на ЕС, работещи в друга страна, е незначителен - средно около три на сто или общо 6,5 млн. души. Едва 9% от отишлите да живеят в друга страна, са се регистрирали в нея като безработни и това според ЕК доказва, че огромното мнозинство от хората заминават за чужбина, за да работят, а не за да търсят социални помощи.

Източник: Кросс



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/EK-Mnozinstvoto-emigranti-v-ES-rabotyat-a-ne-tursyat-socialni-pomoshti-429668
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.