Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна взима 10 пъти по-малко пари от продажбата на луксозния кметски "Мерцедес"
Автор: Екип Varna24.bg 09:17 / 08.05.2013Коментари ()1178
© Impact Press Group
Почти 10 пъти по-малко пари ще вземе Варна от продажбата на скандалния кметски "Мерцедес" на Кирил Йорданов. Лимузината бе купена преди 6-7 години с пари от общинската хазна. Тогава кметството се изръси за мерцедеса близо 300 000 лева. Така в края на 2007 г. и броени дни преди третия си мандат управникът Кирил Йорданов се сдоби с една от най-скъпите коли, която вози представител на местната власт у нас.

Сега новата управа на морската ни столица реши да продаде бавареца модел S 500 4matic L. Справка в интернет обаче показва, че луксозна черна лимузина - същият модел и година на производство, втора употреба, върви в Германия около 19 800 евро. Сега ще вземем за колата 10 пъти по-малко пари, отколкото сме платили, вайкат се общинари.

Мерцедесът е с тузарски регистрационен номер - "В 11111 В", който според тарифата на МВР тогава струва 7 бона. След медийния шум около лимузината Кирил Йорданов обясни, че тя прави оптимален разход от 12 л на сто и 15 л в градски условия и има 15 години живот.

След оставката на управника първият служебен кмет на Варна доц. Христо Бозов съобщи, че е задвижил процедурата за търг на кметския черен мерцедес. В момента лицензирани оценители му правят оценката. "Най-вероятно ще оставим колата за продан на новоизбрания кмет на Варна след 30 юни", каза новият временно изпълняващ длъжността градоначалник арх. Димитър Николов. Според него предварителните проучвания показват, че лимузината ще се изтъргува твърде евтино. Досега тя е навъртяла 156 000 км за близо двата мандата на Кирил Йорданов, които не са много. След оставката му на 6 март черният и емблематичен за управлението му "Мерцедес" беше спрян от движение и паркиран в служебния гараж на общината.

Източник: в. Стандарт



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-vzima-10-puti-po-malko-pari-ot-prodazhbata-na-luksozniya-kmetski-Mercedes-431186
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.