Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Максуда" почерня от запалени гуми
Автор: Екип Varna24.bg 12:24 / 08.05.2013Коментари ()2160
© Народно дело
Постоянни сигнали за пожари в "Максуда" получават във варненската пожарна. Оказва се, че тази тенденция се е засилила през последната седмица. Неприятно в случая е, че повечето сигнали са за запалени гуми. Буквално почернял е районът от огньове. Ромите горят както гуми, така и кабели, за да достигнат до ценните метали.

"По 10 лева на ден мога да изкарам, гуми не горя, ама кабелите са добре", каза 15-годишен младеж, който живее в "Максуда" и се изхранва с това.

Освен че разхождат постоянно пожарната, палещите гуми тровят и целия район под автогарата. "Не можем да си простираме прането. Това е ад", жалва се жена на ул. "Свобода", която отстои сравнително далече от циментовата площадка, на която се разфасоват гуми и кабели.

Запитани дали се интересуват от предстоящите избори, роми коментираха, че няма да гласуват. "Всички досега само ни лъжат", отсече мъж, наблюдаващ работата на пожарникарите.

Вчера те се отзоваха на пореден фалшив сигнал. Все пак огнеборците загасиха запалена наблизо купчина с боклуци, от която се носеше миризлив, гъст, вероятно и токсичен пушек.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Maksuda-pochernya-ot-zapaleni-gumi-431258
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.