Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Много голямо търсене на водни спасители във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 09.05.2013Коментари ()927
© Impact Press Group
До края на месеца ще започнат още 2 курса за водни спасители. Единият ще е за море, другият за басейн. Това каза Лавренти Силов от Областния съвет на БЧК във Варна. Известни са и цените на подготовката, която ще е по нови програми. Курсът за басейн вече струва 230 лв. и ще продължава 5 седмици, тъй като като учебните часове са с 15 повече. Цената на обучението за море става 270 лв., времетраенето му ще е също минимум 5 седмици.

От 1 май курсът за водни спасители за море стана самостоятелен. Досега кандидатите трябваше да завършат първо обучението за басейн. Понякога това им отнемаше близо 3 месеца. Промяната е във връзка с изискването за хармонизиране на нашето законодателство в тази сфера с това на страните от ЕС.

Някои от плажовете във Варна и курортните комплекси може да започнат работа още през почивните дни, ако времето се запази топло за сезона, коментира Силов. В момента търсенето на водни спасители е много голямо. Не е редно и законово от тях да се изисква владеене на чужди езици, каза още той.

Задачата на водните спасители е да предотвратяват инциденти. Някои от стопаните на басейни търсят наистина кадри с чужди езици, но би следвало да заплащат допълнително за това. Почти масова практика е концесионерите да търсят млади, ерудирани и добре подготвени водни спасители, които по възможност да работят срещу ниско възнаграждение, обобщи Силов.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mnogo-golyamo-tursene-na-vodni-spasiteli-vuv-Varna-431389
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.