Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хотели предлагат храни, останали от миналата година
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 28.05.2013Коментари ()861
© Varna24.bg
В Областната дирекция по безопасност на храните във Варна е регистриран случай с храна с изтекъл срок на годност, засечена в обект за организирано детско хранене във Варна. Това каза д-р Живка Манева, директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна, по време насреща с представители на бизнеса и браншовите организации в сектора на туризма.

Една от темите на срещата бе организираното детско хранене. Д-р Манева даде за пример този конкретен случай, регистриран назад във времето, като уточни, че инспекторите на дирекцията са работили по сигнал. Извършена е проверка, засечена е храна от минала година в хладилника на обекта. Храната, която е с изтекъл срок на годност, е иззета и е предадена за унищожаване в екарисаж.

Д-р Манева посочи, че при организирането на групово детско хранене в обектите за обществено хранене е необходимо дирекцията да разполага с пълна информация.

"Опасно е когато става в началото на сезона или в частни хотели. Вече имаме сигнали за храни, останали от миналата година", каза още д-р Манева. Тя допълни, че организирането на групово детско хранене е отговорно, защото овладяването на хранителен срив при деца е трудно.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Hoteli-predlagat-hrani-ostanali-ot-minalata-godina-434821
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.