Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съд в САЩ задължи "Гугъл" да разкрива пред ФБР личните данни на интернет потребители
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 01.06.2013Коментари ()807
©
Американски съд задължи корпорация "Гугъл" да разкрива личните данни на интернет потребители по искане на ФБР, предаде радио "Ехото на Москва". Компанията настоява, че действията на спецслужбите не отговарят на конституцията. Сигурността и защитата от терористични заплахи се оказва за съд в Сан Франциско по-важна от принципа за неприкосновеност на личния живот. 

Според решение на съдия Сюзан Илстън, агентите на ФБР могат да получат достъп до конфиденциална информация от всички портали на "Гугъл", били те архиви за търсения в интернет, данни за кредитни карти, финансови операции, качени в интернет файлове или лична електронна поща. 

Решението на съда може да стане прецедент за други аналогични дела. Съдът е признал за законни 17 от 19 искания на ФБР към корпорацията. 

От "Гугъл" оспорват самото право на спецслужбите да искат каквато си пожелаят информация от компанията. Те смятат, че тези мерки са ненужни и противоречат на основния закон на страната.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Sud-v-SASht-zadulzhi-Gugul-da-razkriva-pred-FBR-lichnite-danni-na-internet-potrebiteli-435547
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.