Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Национален форум на доставчиците на социални услуги ще се проведе в Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 04.06.2013Коментари ()523
От 4 до 6 юни в хотел "Мелиа Гранд Ермитаж", к.к. Златни пясъци, ще се проведе Осмият национален форум на доставчиците на социални услуги. Водещата тема на форума е "Европейско партньорство за по успешен преход от обучение към заетост". Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/, Националният алианс за социална отговорност /НАСО/ и Националната федерация на работодателите на инвалиди /НФРИ/.

Това е най-значимото мероприятие на национално ниво в сферата на социалните услуги и вече седем години форумът събира водещата част от отговорните и заинтересованите страни у нас, които реализират социални политики и услуги. Под формата на презентации, дискусии и работни групи се представят и разглеждат актуалната ситуация в социалната сфера у нас, посочват се най-добри практики и се правят препоръки за бъдещото развитие с цел по-добър и достоен живот.

На форума ще присъстват повече от двадесет представители на европейски организации, работещи в над десет страни от Европа и над 150 участници от български организации и институции, ангажирани в социалната сфера. В програмата е включен специален работен ден, чиято основната задача е обмен на опит, знания, умения и добри практики, както по водещата тема за прехода от обучение към заетост за хората с увреждания, така и по други важни теми, касаещи хората с увреждания, социалните услуги и трудовата заетост. Освен обща дискусия, е предвидена и работа в две фокус групи - на работодателите и на доставчиците на социални услуги, по темата за прехода от обучение към заетост за хората с увреждания.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Nacionalen-forum-na-dostavchicite-na-socialni-uslugi-shte-se-provede-v-Zlatni-pyasuci-435929
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.