Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Патова ситуация в ОбС, ще се гласува с вдигане на ръка
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 04.06.2013Коментари ()1114
© Varna24.bg
Общинската сесия, за която имаше съмнения, че ще се провали заради дългата липса на кворум, все пак започна. Общинският съветник, който попълни необходимото мнозинство от 26 избраници, беше Галина Крайчева-Иванова от групата на Добромир Джиков от партия "Българска партия Либерали", предаде Дарик.

В началото на заседанието някои от местните парламентаристи отказаха да се подпишат, че присъстват на сесията и да се регистрират в електронната система за гласуване. Сред тях бяха съветниците от левицата, които по-късно напуснаха залата. От трибуната Светлана Такева обяви, че "БСП няма да участва в този фарс".

Колегата й Янко Станев разкритикува действията на част от избраниците. Според него нерегистрирането е форма, с която съветниците изразяват неготовност да работят по въпросите, за които са избрани.

Заради патовата ситуация, в която изпадна Общинският съвет тази сутрин, гласуването ще бъде по старата система, т.е. с вдигане на ръка и поименно. Причината е, че в електронната система за гласуване са регистрирали само 20 съветница, а в присъствения списък фигурират имената на 26 души.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Patova-situaciya-v-ObS-shte-se-glasuva-s-vdigane-na-ruka-435969
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.