Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бивши кметове като варианти за нов областен управител
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 05.06.2013Коментари ()1083
© Varna24.bg
Бивши кметове се въртят най-активно като имена за нов губернатор на Варна. Според източници, позиционирани близо до новата власт, на коментар вече били подложени двама бивши кметове от областта - червеният Марин Георгиев - предишен кмет на Провадия, и Веселин Василев - бивш първи в изпълнителната власт на Вълчи дол, когото анализаторите считат за приемлив и в редиците на ДПС.

От оборот като бъдещ титуляр в губернаторския стол все още не бил свален и Аврам Тодоров, който също има кметска следа в служебната биография - в зората на демокрацията той управляваше район "Младост" във Варна.

Според запознати рокадата във Варна не била твърдо решена, въпреки интензивното превъртане на хора с опит в местното самоуправление. Имало гласове, които уверявали Пламен Орешарски, че няма достатъчно политически аргументи за махането на действащия областен управител Коста Базитов. Като допълнителен плюс полза на Базитов те изтъквали перспективата, ако доц. Христо Бозов стане кмет след 30-и юни, двамата да работят успешно в синхрон. Като истински дългогодишни колеги - заместници на дългогодишния варненски кмет Кирил Йорданов. Именно неговото име обаче вадело от обувките партийни функционери в БСП - Варна, които предупреждавали държавниците в София, че нов екип "Кирил Йорданов" по оста Община-Областна администрация не е безопасен за мира край морето.

Кой ще надвие в битката за губернаторската институция предстои да стане ясно най-късно след местния вот в края на месеца, ако Орешарски реши да съобразява назначението на наместника си във Варна, след като е ясен новият кмет.

Източник: vNews



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bivshi-kmetove-kato-varianti-za-nov-oblasten-upravitel-436132
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.