Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Републиканските състезания "Млад огнеборец" стартираха в курорта "Албена"
Автор: Екип Varna24.bg 11:14 / 08.06.2013Коментари ()867
Четиринадесетото издание на републиканските състезания "Млад огнеборец" стартира в черноморския ккомплекс "Албена". Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР главен комисар Николай Николов поздрави младите огнеборци от 28 противопожарни отряда в страната. Професията на пожарникаря-спасител е професия на духа, на силата, защото в трудна ситуация вие всички трябва да можете да помогнете на себе си и на хората, които 5мат нужда от подкрепа, каза Николов.

Надпреварата днес започна с дисциплината "Бойно рзгръщане на състезателна пътека". Утре отборите ще си оспорват призовите места в дисциплината "400 метра щафетно бягане с препятствия".Вечерта на тържествена церемония ще бъдат наградени комплексните победители в републиканските състезания.

В рамките на проявата ще се състои подготвителен лагер-сбор с двата състава на националния младежки противопожарен отряд "Млад огнеборец", който ще участва през юли в 19-ти Международни младежки състезания по пожароприложен спорт във Франция, организирани от Международната асоциация на пожарните и спасителните служби. За състезанието се подготвят шампионите и вицешампионите от републиканските състезания през миналата година - младите огнеборци от СОУ "Димчо Дебелянов" във Варна и СОУ "Д-р Петър Берон" в Свиленград.


Източник: БТА


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Republikanskite-sustezaniya-Mlad-ogneborec-startiraha-v-kurorta-Albena-436725
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.