Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва седмото издание на конкурса "Морско конче"
Автор: Екип Varna24.bg 15:41 / 12.06.2013Коментари ()916
©
На 15 и 16 юни 2013 г. от 10:00ч. в Аулата на ВИНС ще бъде открито седмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче" 2013 г.
Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОМН и се организира за седми пореден път от Общински детски комплекс-Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна..
Целите на конкурса "Морско конче" са да открива млади, талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира образците на българската популярна песен, да създава приятелски отношения между децата-таланти.

В конкурса ще участват над 140 деца, от които 70 са индивидуални изпълнители от градовете Русе, Шумен, София, Враца, Велико Търново, Силистра, Търговище, Добрич, Севлиево, Балчик и Варна.

Два поредни дни участниците ще се състезават в пет възрастови групи, в категориите - индивидуални изпълнители, вокални дуа, триа, квартети и вокални групи.
Председател на Журито е композиторът Стефан Диомов и членове: Мая Райкова - продуцент в БНР и музикален педагог, Тодор Генев -изпълнител, диригентът Йордан Попов. Заедно с тях ще работи и петчленно детско жури.
На 16 юни от 18:00 ч. ще започне тържественото награждаване на лауреатите и Галаконцертът.

Ще бъдат раздадени Специалната награда на Кмета на град Варна - диплом и плакет, Специалната награда на ОДК-Варна - диплом и плакет, Гранд при - диплом и статуетка, Първа, втора и трета награда за всички категории - диплом и статуетка, Поощрителни награди, Награда за най-добро изпълнение на българска песен, Награда за най-добро изпълнение на чужда песен, Награда на Детското жури, Дипломи за художествени ръководители и вокални педагози. Всички участници ще получат грамота за участие.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Zapochva-sedmoto-izdanie-na-konkursa-Morsko-konche-437433
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.