Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оставиха в ареста младежи, крали от автомобили във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 21.06.2013Коментари ()849
©
Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 22-годишен младеж, обвиняем за кражби от автомобили.

Спрямо 22-годишния В.М. е предявено обвинение, че на 7-ми юни вечерта от паркинг под жилищни блокове на ул."Царевец" чрез разбиване на ключалки от два различни автомобила е отнел множество инструменти и куфари с авторемонтни ключове и принадлежности, както и МР3 плейър.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. 22-годишния В.М. е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления, като е търпял ефективно наказание лишаване от свобода.

От събраните по делото доказателства съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши други престъпления или да се укрие.

Най-тежката мярка за процесуална принуда наложи съдът и на 39-годишния М.М., също привлечен като обвиняем за кражба от автомобил при опасен рецидив. Престъплението е извършено на 12 срещу 13 юни, през нощта. Чрез счупване на стъкло на багажно отделение на лек автомобил, паркиран на неохраняем паркинг в квартал "Владиславово", са били отнети комплект ВиК инструменти и части, ъглошлайфове, перфоратор и др. техника. Част от инкриминираното имущество е било засечено да се предлага за продажба на пазара в съседен град.

Наложените днес от ВРС мерки за неотклонение подлежат на обжалване в 3-дневен срок пред горната съдебна инстанция.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ostaviha-v-aresta-mladezhi-krali-ot-avtomobili-vuv-Varna-439167
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.