Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3 години условно и глоба от 46 000 евро за жена измамила младо семейство
Автор: Екип Varna24.bg 15:12 / 24.06.2013Коментари ()1111
За длъжностно присвояване, Варненският районен съд наложи наказаниe на 66-годишна жена, работила като управител на търговско дружество, с предмет на дейност строеж и продажба на недвижими имоти.

В процедура на съкратено съдебно следствие подсъдимата Д. Минева се призна за виновна, че в периода 25 февруари - 24 септември 2009 г., при условията на продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице, присвоила чужди пари в общ размер на 46 000 евро. Присвоената сума е била връчена на подсъдимата Минева в качеството й на представляващ и управляващ фирма "Дом"ООД. Пострадали от деянието са младо семейство, купувачи на апартамент в новострояща се от дружеството жилищна сграда във Варна. Пострадалото семейство сключило предварителен договор за закупуване на апартамент в строеж и започнало на няколко отделни вноски през инкриминирания период да плаща различни суми по договора. В началото на 2011 г. потърпевшите случайно разбрали от друг собственик в недовършената сграда, че дружеството е обявено в несъстоятелност и има назначен синдик. Проверка в списъка на кредиторите показала, че предоставените парични суми от пострадалите за покупка на недвижим имот не са осчетоводени във фирмата в пълния си размер и има данни за присвояване.

Районният съд наложи на 66-годишната Д. Минева наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Тя бе осъдена да заплати на пострадалите сумата от 46 000 евро за претърпените в резултат на деянието имуществени вреди, сторените по делото разноски, както и държавната такса върху уважения граждански иск. Обжалването на присъдата е в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/3-godini-uslovno-i-globa-ot-46-000-evro-za-zhena-izmamila-mlado-semeistvo-439645
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.