Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
142 полицаи ще следят реда по време на изборите
Автор: Екип Varna24.bg 06:15 / 30.06.2013Коментари ()876
© Varna24.bg
Органите на МВР на територията на Община Варна ще осъществяват охрана на 391 секционни избирателни комисии. За охраната им, обезпечаването на обществения ред в и около тях ще бъдат ангажирани около 142 служители на ОД на МВР - Варна.

Охраната на местата за гласуване и изборните книжа ще продължи до приключване на гласуването и предаване на материалите от изборите в Общинската избирателна комисия (ОИК) на 30 юни.

На всички избирателни секции са извършени охранителни и противопожарни обследвания от служители на ОДМВР - Варна и ОУПБЗН - Варна.

По линия на противопожарната безопасност в изборния ден ще бъде осигурено засилено дежурство от състава на ОУПБЗН - Варна.

В ОДМВР - Варна е създаден Оперативен щаб за управление на силите и средствата, участващи в обезпечаването на обществения ред и сигурността по време на изборите 30 юни.

Звената за издаване на документи за самоличност в ОДМВР- Варна и I, II, III и IV РУП при ОДМВР - Варна ще работят днес от 08:00 ч. до 17:00 ч.
До началото на изборния ден в запечатаните изборни помещения не се допускат никакви лица, по никакъв повод.

Изборният ден започва в 07:00 часа и завършва в 20:00 часа.

ОДМВР - ВАРНА НАПОМНЯ, ЧЕ СПОРЕД АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ИЗБОРНИЯ КОДЕКС НА РЕПУБЛИКА БЪЛАГАРИЯ:
- В изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
-Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. При нарушаване на забраната, комисията незабавно обявява бюлетината за недействителна и отбелязва това обстоятелство върху бюлетината и в графа "Забележки" на избирателния списък. Избирателят не се допуска повторно до гласуване и подлежи на санкция в размер на 1000 лв.
- Когато през изборния ден и до края на гласуването секционната избирателна комисия установи наличие на агитационни материали, поставени в изборните помещения или на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, тя незабавно ги отстранява, при необходимост със съдействието на органите на ОДМВР - Варна. Който наруши забраната подлежи нанаказание с глоба или имуществена санкция в размер от 1000 до 3000 лв.
- Социологически проучвания в изборния ден се извършват извън избирателните секции чрез интервю с гласували избиратели, когато това не създава затруднения за изборния процес. Централната избирателна комисия издава удостоверения на регистрираните анкетьори.
- Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда извън изборните помещения при необходимост и по поискване на председателя на СИК - в изборните помещения.
- Установяването на нарушенията, съставянето на актовете, издаването и обжалването на наказателните постановления се извършва по реда на Закона за административните нарушения и наказания.
- След отстраняване на нарушенията гласуването продължава.
- В непосредствена близост до изборните места няма да се допуска паркиране на МПС и оставяне на вещи без надзор.

НАПОМНЯМЕ ОЩЕ, ЧЕ СПОРЕД НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, В РАЗДЕЛ III ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ СА ДЕЙСТВИЯ, ПРИ КОИТО:
- чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин се пречи на някого да осъществи избирателното си право или да бъде избран;
- се предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция;
- се организира предлагането или даването на другиго на имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция;
- с цел да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат поиска или получи имотна облага;
- чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин се попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права.
- За забелязана дейност по купуване на гласове или други нарушения, свързани с упражняването на контрол и незаконно въздействие върху избирателите при провеждането на частичните местни избори за кмет на гр. Варна, може да сигнализирате на тел. 112.




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/142-policai-shte-sledyat-reda-po-vreme-na-izborite-440627
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.