Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спряха месечната помощ на варненски семейства заради отсъствия на децата им
Автор: Екип Varna24.bg 17:25 / 01.07.2013Коментари ()825
На 539 варненски семейства е била спряна месечната помощ през месец май заради допуснати над 5 неизвинени отсъствия на децата им. Това съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане - Варна. От дирекцията допълниха, че желаещите варненци да кандидатстват за целева помощ за отопление лица подават молба-декларация по образец в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния си адрес. В молбата задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ.

При определяне на правото на целева помощ за отопление се взема предвид средномесечния доход на лицата и семействата за предходните 6 месеца преди подаване на молбата. За да бъде отпусната помощ за отопление дохода на лицето и семейството не трябва да надвишава диференцирания минимален доход за отопление, който се определя съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление съобразно възрастта, семейното положение и здравословното състояние на лицето.

Целевата помощ за отопление се отпуска за период от 5 месеца и се изплаща на два транша. Размерът на помощта за отопление се определя със заповед на министъра на труда и социалната политика, като за предходния отоплителен сезон от 1 ноември 2012 г. до 31 март 2013 г. е била в размер на 328,60 лв.

Целевата помощ за отопление се предоставя в пари на правоимащото лице или семейство, чрез превеждане на сумите на съответното топлофикационно дружество или на търговец на твърдо гориво, в зависимост от вида на ползваното отопление.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Spryaha-mesechnata-pomosht-na-varnenski-semeistva-zaradi-otsustviya-na-decata-im-440912
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.