Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МОН разяснява във Варна възможности за финансиране на проекти по програма "Деца и младежи в риск“
Автор: Екип Varna24.bg 07:10 / 04.07.2013Коментари ()1112
Министерството на образованието ще представи в Областния информационен център - Варна актуални възможности за финансиране на проекти в социалната сфера по програма BG06 "ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В РИСК" по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Днес от 10.30 часа в ОИЦ - Варна експерти от МОН ще разяснят изискванията за кандидатстване в рамките на стартиралия конкурс за набиране на проекти по Компонент 2 на програмата: Грижа за деца в риск. По нея общини и сдружения на общини могат да кандидатстват за финансиране на стойност между 200 000 евро и 250 000 евро. Всеки проект трябва да обхваща минимум 5 детски градини. Ще се подпомагат дейности за подобряване на подготовката за училище, социалните и езикови умения на деца на възраст от 3 до 6 години от социално слаби или ромски семейства. Ще се финансират също ремонт на детски градини, осигуряване на оборудване с цел подобряване на учебната обстановка, закупуване на образователни материали и учебни пособия. По процедурата се допуска партньорство с публични институции, общини и неправителствени организации. Срокът за кандидатстване е 5 септември 2013 г.

За участие в срещата са поканени представители на всички общини от Варненска област. Лектори ще бъдат представители на Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" в Министерството на образованието и науката, което е оператор на програмата.

10.30-11.30 Представяне на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, представяне на Програма "Деца и младежи в риск" и Компонент 2 "Деца в риск" и др. - лектор г-жа Мария Василева - Вълова началник отдел "Външни европейски програми" към Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми", Министерство на образованието и науката

11.30-12.30 Допустимост на разходите, подготовка на проектното предложение и др. - лектор г-жа Мария Теодорова, старши сътрудник по управление на европейски програми и проекти, отдел "Външни европейски програми" към Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми", Министерство на образованието и науката.



https://www.varna24.bg/novini/varna/MON-razyasnyava-vuv-Varna-vuzmozhnosti-za-finansirane-na-proekti-po-programa-Deca-i-mladezhi-v-risk-441300
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.