Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Надзиратели от следствения арест и затвора във Варна на протест
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 04.07.2013Коментари ()3199
© Varna24.bg
Снимка Архив
Надзиратели от следствения арест и затвора във Варна ще излязат пред варненския затвор в знак на несъгласие с управленската политика на ГД"ИН" и цялостната политика на държавата в МЛС в последните 23 години. Събирането е насрочено за 9:00 часа днес.

Пред варненския затвор надзирателите ще пият чай и кафе без захар, по примера на своите колеги от Бургас. Напрежението сред служителите ескалира с всеки изминал ден и подобни протести се очакват и в други териториални служби на ГД"ИН" , преди готвения национален протест на 27 юли в столицата.

Междувременно в централата на синдиката е получено копие на писмо до Министъра на правосъдието на главния директор на ГД"ИН", в което по повод събралите се около 300 служители за внасяне на подписка в ГД"ИН" на 01.07.2013г., случилото се некоректно се определя като протест и се казва, че "ще бъде извършена проверка и при наличие на извършено нарушение по реда на ЗМВР, ЗИНЗС и Етичния кодекс, ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност от виновните длъжностни лица" т.е синдикалните лидери.Тогава нито един представител на професионалното ръководство на системата не пожела да разговаря с чакащите и не излезе да приеме Подписката подкрепена от 1600 души.

Това според УС на ССЗБ, още веднъж показва стремежа на настоящото ръководство на затворите в страната да създава ПРИВИДНО усещане за спокойствие в МЛС и потушава конфликтите със собствените си служители, чрез силови действия, налагане на цензура и груба намеса в синдикалната дейност, срещу което Синдиката на служителите в затворите в България ще бъде непримирим и е в готовност да информира Европейските институции за ставащото в сектора.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nadzirateli-ot-sledstveniya-arest-i-zatvora-vuv-Varna-na-protest-441307
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.