Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват изложба под мотото "Славянски мост" във ФКЦ
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 17.07.2013Коментари ()883
©
На 23 юли в 17 ч. в касово фоайе на Фестивалния и конгресен център ще бъде открита изложба под мотото "Славянски мост" с творби на художници от Русия, Украйна, Сърбия и България, организирана от международната обществена организация "Творчески съюз на професионалните художници". Тя е посветена на 135-годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Сред авторите в експозицията са такива майстори на изобразителното изкуство от Москва като Владимир Лаповок, Пьотр Сацкий, Наталия Озерная и др. Включени са произведения и на млади и талантливи художници от Русия, Украйна и Сърбия. Свои творби в изложбата представят и българите Павел Николов, Мария Игнатова, Светлана Сорокина, които са членове Творческия съюз на професионалните художници.

Нашата задача е да покажем на публиката неразрушимото приятелство на славянските народи, обединени от общите им корени, общите исторически събития и общата православна вяра, подчертава Людмила Козлова, първи заместник-председател на Творческия съюз на професионалните художници и ръководител на делегацията.

Международната обществена организация Творчески съюз на професионалните художници обединява повече от 2500 души - живописци, графици, скулптори, монументални художници, дизайнери, бижутери, майстори на художествени занаяти, фотографи, историци на изкуството и учители. Главният офис е в Москва. Организацията има и регионални офиси почти в цяла Русия, както и клонове в Украйна, Молдова, Франция, България, Кипър и Израел. Изявите на членовете й са изключително успешни не само в Москва и редица руски градове, но и във Франция, Монако, Испания, Украйна, Италия, Швеция, Гърция, Кипър, Израел, Египет, Тунис и др.
В България Съюзът представя две изложби в София, настоящата във Варна е третата.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkrivat-izlozhba-pod-mototo-Slavyanski-most-vuv-FKC-443698
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.