Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обявиха "жълт" код за Варна, до 40° днес
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 29.07.2013Коментари ()720
© Bulfoto
"Оранжев" код за опасно високи температури е обявен за днес за областите Видин, Монтана, Враца и Плевен. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). За всички останали области е обявен код "жълто", който също предупреждава за високи температури.

Времето днес ще е слънчево и горещо. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 35° и 40°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа бриз, който ще носи прохлада. Максималните температури по крайбрежието, спрямо тези във вътрешността на страната, ще бъдат по-ниски: до 31°-33°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Слънчево и много топло време в планините. Само по най-високите и открити части ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра - около 19°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месец юли.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Obyaviha-zhult-kod-za-Varna-do-40-dnes-445483
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.