Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерт: Пътниците трябва да реагират при неадекватно поведение на шофьорите
Автор: Екип Varna24.bg 17:32 / 16.08.2013Коментари ()674
© Varna24.bg
Пътниците трябва да реагират при неадекватно поведение на шофьорите. Това заяви Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара по повод случая, при който пътници свалиха пиян шофьор на автобус по пътя за Старозагорските минерални бани. 

"Много е положително, че пътниците са контролирали и са забелязали, че водача на автобуса има неадекватни действия и са го принудили да спре автобуса и да слезе. Това гражданско отношение трябва да го има и в леките автомобили. Когато се забележи, че този който е зад волана извършва неадекватни действия, пътниците трябва да бъдат тези, които да го принудят да спре, за да не се стига до инциденти", посочи Русев. 

Той коментира, че в случаи на пияни водачи на товарни автомобили и автобуси, отговорност носят и служителите на транспортните фирми, които трябва да проверяват състоянието не само на автомобила, но и на водача преди да тръгне на път.

"Не може през деня шофьор на автобус или на камион да има над 2 или 3 промила алкохол в кръвта. Това означава, че той най-вероятно не е проверен преди да излезе на път", категоричен бе Койчо Русев.


Източник: радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ekspert-Putnicite-tryabva-da-reagirat-pri-neadekvatno-povedenie-na-shofyorite-449048
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.