Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Не могат да намерят съвременен български политик, който да "краси" стената до Аспаруховия мост
Автор: Екип Varna24.bg 12:24 / 26.08.2013Коментари ()1907
© Impact Press Group
Панорамна стена с ликовете на вече 25 известни български царе и възрожденци са изрисували ентусиасти в близост до Аспаруховия мост във Варна. Това каза Стефан Бъчваров, един от организаторите на инициативата. Той посочи, че проектът е част от кандидатурата на Варна за културна столица на Европа през 2019 г.

По думите му стената, която е изрисувана с графити, е дело на млади мъже и жени, които са пристигнали от всички краища на България, за да разкрасят иначе голата стена. Стената е изрисувана в хронологичен ред, като Бъчваров заяви, че историци са помагали при подбора на лицата, които да бъдат изобразени.

На първо място е изрисуван кан Кубрат, следван от Аспарух, Крум, Омуртаг и т.н. След тях се нареждат видни български революционери и възрожденци, като Васил Левски, Христо Ботев, а последният лик е на баба Тонка.

"Оставили сме и едно празно място, на което сме писали - кой ще е следващия. Целта е да изрисуваме съвременен български политик, който обаче има заслуги за развитието на България - за сега обаче само изчакваме", каза още Бъчваров.

Той подчерта, че най-трудно е било да се намерят хората, които рисуват, тъй като те трябва да рисуват много сходно, за да се спазва точната композиция.

Стената предизвика и много положителни емоции сред варненци, които ежедневно минават по Аспаруховия мост и според които подобни инициативи трябва да се случват непрекъснато.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ne-mogat-da-nameryat-suvremenen-bulgarski-politik-koito-da-krasi-stenata-do-Asparuhoviya-most-450488
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.