Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Турският Червен полумесец идва във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 09.09.2013Коментари ()741
©
Конкретни възможности за сътрудничество в сферата на бедствията, авариите и катастрофите ще обсъждат в продължение на три дни във Варна представители на Българския Червен кръст и Турския Червен полумесец. Сред разискваните теми ще бъдат обучението на кадри и сътрудничеството в сферата на водното спасяване.

Преговорите между делегацията от Тузла, Истанбул, водена от Окияй Бичер - председател на Червения полумесец в истанбулския район, Шади Язънджъ - кмет на Тузла, и представители на Червения кръст и на Червения полумесец ще започнат на 10 септември (вторник) от 10 ч. в централата на БЧК във Варна на ул. "Братя Шкорпил" 3. За гостите от Турция председателят на областния съвет на БЧК Илия Раев е организирал атрактивно посрещане.

Същия ден следобед делегацията на Турския Червен полумесец ще участва в работна среща във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Ректорът на Университета проф. д-р Анна Недялкова ще представи дейността на Университета, включваща и дейности по управляване на ситуации при бедствия и аварии.

На 11 септември (сряда) делегацията ще се срещне с областния управител Иван Великов, а в четвъртък - с кмета на Варна Иван Портних. На срещата във Варна ще бъде обсъден общ проект между Българския Червен кръст, Турския Червен полумесец, Варненския свободен университет, Медицинския университет и Висшето военноморско училище за създаване на спасителен морски координационен център за Черноморското крайбрежие.

Заключителната пресконференция, на която представителите на БЧК и гостите от Тузла ще обобщят резултатите от визитата, ще бъде на 12 септември (четвъртък) от 10,30 ч. в зала "Варна" в сградата на община Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Turskiyat-Cherven-polumesec-idva-vuv-Varna-452736
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.