Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ремонтират пречиствателната станция на Тубдиспансера във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:27 / 11.09.2013Коментари ()855
©
Община Варна ще плати ремонта на пречиствателната станция за отпадни води на Тубдиспансера. Това ще стане, след като бъде извършен самият ремонт, чиято стойност е 9 хиляди лева, реши днес финансовата комисия към местния парламент. Ремонтът би решил важен екологичен проблем. Сега отпадните води, които съдържат бактерии, се изливат направо в езерото.

Въпросът с пречиствателната станция на диспансера за лечение на белодробни заболявания не е нов, а датира от години. Там трябва да бъде изградена чисто нова пречиствателна станция, но няма средства. Причината е, че държавата плаща много малко пари да издръжката на здравни заведения от този тип и не дофинансира лечението на пациенти.

Проблемите на Тубдиспансера ще се решат до голяма степен, след около година. Това ще стане със средства по европроект за ремонт и модернизация на цялата болнична база.

Въпросът е лечебното заведение да оцелее финансово дотогава. Решение ще се търси на специализирано заседание на здравната комисия. То беше инициирано от общинските съветници от групата СДС-ДА.

На заседанието ще бъде разгледан Оздравителен план за тубдиспансера, изготвен от ръководството на болницата. Освен това местната власт ще настоява пред здравното министерство да бъдат увеличени средствата за всеки лекуван пациент в тубдиспансера. Към момента държавните плащания са много под разходите на болницата.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Remontirat-prechistvatelnata-stanciya-na-Tubdispansera-vuv-Varna-453275
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.