Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жълт код за Варна заради очаквани бури и силен вятър
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 13.09.2013Коментари ()1110
© НИМХ
Жълт код заради потенциално опасни метеорологични явления - силен вятър е обявен за днес - 13 септември, за почти цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Очаква се вятърът с пориви до 20-25 м/сек в тези области.

Изключение правят областите: Кърджали, Смолян, Благоевград и Кюстендил където кодът е зелен.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Западна България, където ще превали. След пладне облачността ще се увеличи. На много места ще има валежи, по-значителни привечер в Централна, а през нощта срещу събота и в Източна България. Ще има и гръмотевична дейност. След обяд вятърът в по-голямата част от страната вече ще е запад-северозапад, ще се усилва и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Вечерта и през нощта срещу събота в Дунавската равнина и Източна България ще има локални пориви до около 20-25 м/сек. Максималните температури за деня ще са предимно между 24° и 29°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и привечер и през нощта срещу събота ще се повиши.

Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд и привечер облачността ще се увеличи и ще има валежи. Ще духа умерен, през нощта срещу събота и силен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 24° и 26°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2- 3 бала.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhult-kod-za-Varna-zaradi-ochakvani-buri-i-silen-vyatur-453499
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.