Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови 45 милиона лева по проекти на ОПАК
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 30.05.2008Коментари ()685
На 28 май 2008 г. Управляващият орган на Оперативната програма "Административен капацитет" стартира 5 нови процедури на обща стойност 45 млн. лв. Те са насочени към държавната администрация и органите на съдебната власт. Минималната стойност на подаваните проектни предложения е 500 000 лв., максимален праг - няма. Срокът за изпълнение на проектите е 12 месеца.

Срокът за подаване на проектните предложения е 30 юли 2008 г., 17:30 ч.

Централната, областните и общинските администрации могат да се състезават с проекти по две процедури на обща стойност 20 млн. лв.:

1."Прозрачна и почтена държавна администрация" (Приоритетна ос I: "Добро управление", подприоритет 1.2)
Общ бюджет: 10 млн. лв.

2."Администрацията - партньор на бизнеса" (Приоритетна ос I: "Добро управление", подприоритет 1.4)
Общ бюджет: 10 млн. лв.

Съдилищата ще могат да кандидатстват с проекти по следната процедура:

1."Прозрачна и ефективна съдебна система" (Приоритетна ос I: "Добро управление", подприоритет 1.5)
Общ бюджет: 5 млн. лв.

Конкретните бенефициенти в съдебната система (Министерството на правосъдието, Агенцията по вписванията, Националният институт на правосъдието, Висшият съдебен съвет, Инспекторатът към Висшия съдебен съвет, Върховният касационен съд, Върховният административен съд, Прокуратурата на Република България и Националната следствена служба) ще могат да кандидатстват по две процедури:

1. "Компетентна съдебна система и ефективно управление на човешките ресурси" (Приоритетна ос II: "Управление на човешките ресурси", подприоритет 2.4)
Общ бюджет: 10 млн. лв.

2."Подобряване на обслужването от страна на органите на съдебната власт чрез развитие на информационните технологии" (Приоритетна ос III "Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление", подприоритет 3.3)
Общ бюджет: 10 млн. лв.

Както и досега паралелно с отварянето на процедурите Управляващият орган (УО) на ОПАК организира мащабна информационна кампания. На 28 май от 11:00 ч. в зала 7 на НДК в София се проведе първият от поредица информационни дни за новите конкурси за проекти по ОПАК. Те ще бъдат организирани в различни градове на страната и по време на тях експертите от УО ще разясняват възможностите за участие в конкурсите, както и критериите за оценка на проектните предложения. Ще бъдат представени целите на оперативната програма, Насоките и Формуляра за кандидатстване и всички придружаващи документи.

Всички необходими документи за кандидатстване вече са публикувани на сайта на ОПАК: www.opac.government.bg.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Novi-45-miliona-leva-po-proekti-na-OPAK-45373
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.