Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът: Има олигархия в енергетиката
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 17.09.2013Коментари ()1087
© Bulfoto
Борбата с монополите е много важна. Гражданите показаха, че искат да избират сами доставчиците на ток. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на дискусията "Диалог с гражданите".

"За съжаление, енергийният регулатор се посочва и назначава от правителството. Не аз съм човекът, който ще управлява тези процеси, но ви обещавам да не ги забравя", каза Росен Плевнелиев.

"ДКЕВР трябва да е надпартиен и независим регулатор. Аз съм за тази промяна и се надявам това да стане факт", заяви още Плевнелиев.

Относно цената на тока, президентът Росен Плевнелиев каза, че няма нищо против да пада, но не тя да пада с административни команди, а това да се случва, защото има конкуренция.

"Нацията няма да спечели нищо от построяването на АЕЦ "Белене". Аз съм против това", каза Плевнелиев. Той заяви, че има олигархия в енергетиката и посочи, че от санирането на панелите ще спечелят всички граждани и това е нещо, в което да инвестира държавата. Необходими са около един милиард евро за това. Когато инвестираме един милиард, ние ще икономисаме енергията на АЕЦ "Белене". Надявам се да продължи реформата в енергетиката", добави президентът.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-Ima-oligarhiya-v-energetikata-454312
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.