Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски депутати откриха ремонтирана детска градина в Царевци
Автор: Екип Varna24.bg 13:37 / 24.09.2013Коментари ()696
©
В истински празник за жителите на авренското село Царевци се превърна откриването на ремонтираната сграда на ЦДГ "Щастливо детство". За тържеството пристигнаха варненските народни представители от ГЕРБ Емил Радев и Павел Христов, както и кметът на община Аврен Емануил Манолов. По стар български обичай те бяха посрещнати с хляб и сол.

Песни и танци изпълниха двора на детската градина, в който вече е изградена нова площадка за игра. Тя е оборудвана с люлки, пързалка, пясъчник и влакче, но депутатите от ГЕРБ се ангажираха да осигурят и други необходими съоръжения.

"Ще подарим на детската градина подходящи катерушки", обяви Емил Радев. "Така ще зарадваме не само възпитаниците на ЦДГ "Щастливо детство", а и всички деца от село Царевци, които също се събират да играят на площадката", коментира Павел Христов.

Занималнята, спалнята, кухнята, както и складът на домакина са пребоядисани. Старите дървени врати са сменени с нови, а на пода е поставен ламинат. Изцяло ремонтирани са санитарните помещения. Реконструкция е направена и на част от покрива на сградата.

Ремонтните работи, извършени в рамките на 2 месеца, са финансирани от бюджета на общината, но средствата за подмяната на плочките в двора и пред входа на градината са осигурени чрез дарения. Сред спонсорите е и лично кметът на Аврен Емануил Манолов, разкри Веселинка Митева, директор на ЦДГ "Щастливо детство".



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Varnenski-deputati-otkriha-remontirana-detska-gradina-v-Carevci-455556
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.